Kalligrafie is de kunst van het schoonschrift. De elegante, handgeschreven letters leveren een decoratief en sierlijk geheel op. Met kalligrafie kun je jouw uitnodiging, tekst of envelop dus nèt even die persoonlijk uitstraling geven waardoor hij onderscheid maakt.

Er zijn binnen kalligrafie verschillende schrijfstijlen, schriften (of in het Engels: scripts) te onderscheiden. Zo is er een onderscheid te maken tussen kalligrafieschriften die worden geschreven met een schuine penpunt, zoals gotische en unciaal, en kalligrafieschriften die met een spitse penpunt worden geschreven, zoals Copperplate en Spencerian.

In 2019 heb ik me het Copperplate schrift eigen gemaakt. Het Copperplate schrift is een prachtig sierlijk schrift dat gekenmerkt wordt door de regelmaat in de letters. Het schrift kan in verschillende variaties uitgevoerd worden, van eenvoudig en strak (maar sierlijk) tot volledig versierd met krullen en lussen. Deze vorm van kalligrafie is uitermate geschikt voor verschillende toepassingen op documenten die nèt even dat beetje extra mogen hebben. Je kunt hierbij denken aan plaats-/naamkaartjes, menukaarten, diploma’s en getuigschriften, envelop-adresseringen, een speciale tekst of gedicht om in te lijsten, geloften etc.

Neem vrijblijvend contact met mij op, ik bespreek de mogelijkheden graag met je!